Skip to content

Mézes mustáros csirkemell saláta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

Egy nagyon ízletes, könnyed saláta: csirkemellel, avokádóval, salátával és paradicsommal. Szuper benne az is, hogy az öntetet a páchoz is használjuk. Így két legyet ütünk egy csapásra! 🙂

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 70 dkg csirkemell filé vagy combfilé ízlés szerint
  • 40 ml mustár, ízlés szerint lehet dijoni
  • 2 db újhagyma
  • 5 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • só, – bors ízlés szerint
  • 20 dkg saláta keverék
  • 1 db avokádó
  • 4 db paradicsom
  • 4 db kovászolni való uborka
  • 1 cs. friss petrezselyemzöld

 

 

 

 

Elkészítés:

Az újhagymát apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a mézet és a balzsamecetet. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Alaposan elkeverjük. Az egyharmad részét félretesszük.
A megtisztított húst kockákra vágjuk és a nagyobb rész öntettel meglocsoljuk, bepácoljuk. Néhány óráig a hűtőben pihentetjük. Később egy nagyobb serpenyőben, egy kevés olajon megsütjük a csirkemell kockákat.
A paradicsomot és az avokádót szeletekre, az uborkát kockákra vágjuk. Ha túl puha lenne az avokádó, akkor pépesítjük a húsát. Érdemes ilyenkor egy kevés sóval, borssal ízesíteni.
Összeállítjuk a salátát: egy tálba elrendezzük a saláta keveréket, tetejére a mézes-mustáros csirkefalatokat, mellé az avokádó, uborka és paradicsom következik. A tetejét meglocsoljuk a maradék öntettel és apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk. Egy kis olívaolajon megpirított bagettel tálaltam.

Tipp:  Aki szaftosabban szereti a salátát, akkor érdemes egyből dupla adag öntetet készíteni!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük