Mexikói burrito

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Minden jóval meg van pakolva ez az ízletes, laktató burrito. Rengeteg zöldség és darált marhahús gazdagítja.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 4 db tortilla lap
  • 40 dkg darált marhahús (vagy fele marha, fele sertéshús)
  • 15 dkg főtt kukorica
  • 30 dkg főtt vörösbab
  • 2 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 kk őrölt chili
  • 1,5 dl chili szósz
  • 3 ek paradicsompüré

a tálaláshoz:

  • 20 dkg salátakeverék
  • 15 dkg cheddar sajt
  • tejföl

 

 

 

Elkészítés:

A töltelékhez egy kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott lilahagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a chilit és a paradicsompürét. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Körülbelül 15 perc után a húshoz adjuk a kukoricával és a babbal együtt. A chili szószt hozzáöntjük és készre főzzük a ragut.
A burrito összeállítása:
a tortilla lapokat megkenjük egy kanál tejföllel. Megszórjuk egy marék salátával, a közepére teszünk néhány evőkanálnyit a mexikói raguból. A tetejét reszelt cheddar sajttal megszórjuk. A tortilla lapok két szélét behajtjuk, majd alulról felfelé indulva feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne folyjon ki sehol!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük