Skip to content

Mediterrán saláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

A laza mediterrán életmód és az ahhoz szorosan kapcsolódó könnyed gasztronómiai szokások emlékei visszatérnek a fülledt nyári pesti kánikulában. Ilyenkor jól esne elkortyolni egy igazi görög frappét és csipegetni egy könnyed feta sajtos salátát.

Például ezt a salit:
Hozzávalók 2 főre :
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 100 g jégsaláta
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 125 g fetasajt
Öntet:
  • 5 ek olivaolaj
  • 1.5 tk citromlé
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • pici bors
Elkészítés:
Először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olivaolajat, a citromlevet és a fűszereket (bazsalikom, oregánó, bors). 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A lilahagymát apró, a paradicsomot, uborkát és fetasajtot kis kockákra vágjuk. A salátát tetszőleges méretűre aprítjuk. Összekeverjük a zöldségeket és a sajtot, majd az öntettel óvatosan elkeverjük. Néhány órára  a hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.

Én lilahagymával és citrommal díszítettem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük