Skip to content

Marhahúsos, babos quesadilla

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A quesadilla az egyik legnépszerűbb mexikói étel.
Tulajdonképpen sajttal és mindenféle finomsággal megpakolt tortilla lapokról van szó, amelyet ropogósra sütünk. Nevezhetjük a mexikói melegszendvicsnek is. Egyre népszerűbb nálunk is, ami nem is csoda, hiszen percek alatt pazar vacsorát varázsolhatunk belőle.
Korábbi receptem a Gombás quesadilla után jöjjön egy újabb változat.

Hozzávalók 4 főre:

A raguhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 doboz (340 g) kukorica konzerv
  • 1 doboz (400 g) fehérbab konzerv
  • 1 db kápia paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl paradicsom püré
  • 0.5 dl chiliszósz
  • 1 csipet szerecsendió
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 tk Worcestershire szósz
  • 1 mk római kömény

A tálaláshoz:

  • 8 db tortilla lap
  • 15 dkg ementáli vagy cheddar sajt
  • 1 db lilahagyma
  • 1 cs friss koriander vagy petrezselyemzöld
  • 1 db erőspaprika vagy jalapeno ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és  fehéredésig pároljuk. Ekkor az ételhez adjuk a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott kápia paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, római köménnyel. Meglocsoljuk a chili- és a Worcestershire szósszal, valamint a paradicsom pürével és egy kevés vízzel. Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük a húsos ragut. Hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a babot is. Pár perc alatt összeforraljuk az egészet.
Összeállítjuk a quesadillat: a tortilla lap felére, reszelt sajtot rakunk és erre teszünk egy adagot a húsos raguból. Tetejére teszünk pár szelet lilahagymát és néhány karika erős paprikát. Egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemzölddel megszórjuk, végül reszelt sajttal. Ezután hajtsuk rá a lap másik felét, picit nyomjuk össze (ha túlságosan megpakoljuk, akkor szét fog esni).
Grill serpenyőben vagy kontakt grillen megsütjük a tortilla mindkét oldalát. Picit ropogós lesz, belül pedig a sajt szépen megolvad. Nagyon finom! Egy kevés hasábburgonyát sütöttem mellé.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük