Skip to content

Marha hátszín avokádóval és tojással

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Ezt a marhahátszínt nem cifráztam túl. Csak 3 perc oldalanként és már készen is van. Így sütöm a húst medium rare, igaz a következő szelet magamnak, kicsit jobban sütve készült, én úgy szeretem.

 

@szilviamalmos Marha hátszín 🥩 avokádóval 🥑 és tojással 🍳 Így sütöm a húst medium rare-re, igaz a következő szelet magamnak, kicsit jobban átsütve készült, én úgy szeretem. 😋 Hozzávalók:  ( 2 fő ) 2 szelet hátszín ( kb. 2×25 dkg ) 2 db avokádó 4 db tojás só, -bors ízlés szerint kb. 2×2 ek vaj ( lehet fokhagymás fűszervaj ) 1 db paradicsom fél citrom vagy lime ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fy #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #marhahús #steak #avokado #tojas #recept #receptvideo #egyszerurecept #gasztrotiktok #tiktokrecept #10percesreceptek #steaklover #mentsdle #fitnesskaja ♬ MMM – martoven


Hozzávalók:  ( 2 fő )

  • 2 szelet hátszín ( kb. 2×25 dkg )
  • 2 db avokádó
  • 4 db tojás
  • só, -bors ízlés szerint
  • kb. 2×2 ek vaj ( lehet fokhagymás fűszervaj )
  • 1 db paradicsom
  • fél citrom vagy lime

 

 

Elkészítés:

Fontos, hogy mindig szobahőmérsékletű hússal kell dolgozni. Tehát, sütés előtt 1-2 órával, ki kell venni a húst a hűtőből.
A hátszín szeleteket egy papírtörlővel szárazra töröljük. Sóval, borssal megszórjuk. Egy serpenyőt forróra előmelegítünk. A hús széleit először kicsit kérgesítjük, majd az egyik felét sütni kezdjük. Akkor jó, ha füstöl a serpenyő és sistergős hangot hallunk. Valamint finom, erős illatok terjengenek. A vajat hozzáadjuk és kb. 3 percig sütjük. Megfordítjuk a másik szélét is kérgesítjük és ezt az oldalát is kb. 3 percig sütjük. Közben ha szükséges egy kevés vajat adhatunk hozzá. A fűszervajjal közben locsolgatjuk. Kiszedjük egy deszkára és kb. 10 percig fóliával letakarva állni hagyjuk.
Én médium vagy médium well szeretem, közepesen vagy majdnem teljesen átsült formában. Tehát az enyémet 4-5 percig sütöttem.
Ugyanabban a serpenyőben tükörtojást készítünk, fejenként 2-2 darabot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az avokádó belsejét egy villával pépesítjük. Szintén, sóval, borssal ízesítjük, ha van otthon, egy kevés lime vagy citrom leve is mehet bele. A paradicsomot pici kockákra vágjuk és az avokádóhoz keverjük.
A hátszínt egy éles késsel felszeleteljük , a tükörtojással és az avokádóval tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük