Sütés nélküli édesség, elkészítése nagyon egyszerű a végeredmény mégis csodálatos.
Gyorsan készen van, így nem maradsz édesség nélkül, ha nem akarsz sütni. Könnyű desszert az egyik legfinomabb gyümölccsel.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg málna
- 2+4 ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 pohár (175 g) tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
A megmosott és alaposan lecsepegtetett málnát összekeverjük a 2 evőkanál cukorral. Aki nagyon édesszájú, több cukrot is tehet bele. A mascarponét egy tálba tesszük és hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és körülbelül 4 evőkanál porcukrot. Az egészet simára keverjük. Kiválasztunk 4 darab szépséges poharat. A poharak aljába kanalazzuk a málna felét, erre jön a mascarpone krém fele és megismételjük a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután tegyük hűtőbe a poharakat néhány órára., hogy kellően lehűljön. Tálalás előtt csokoládé forgáccsal díszítjük a tetejét.