Tökéletes hidegtálra salátaként, de akár köretnek is.
A majonéztől és a joghurttól finom krémes, a sonka az alma és a sajt pedig igazán ínycsiklandóvá teszi.
Hozzávalók 4 főre:
- 15 dkg prágai sonka
- 15 dkg ementáli sajt
- 1 pohár (125 g) natúr görög joghurt
- 15 dkg majonéz
- 1 db alma
- 1 tk citromlé
- só-, bors-, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és a sonkával, sajttal együtt vékony csíkokra vágjuk. A joghurtot elkeverjük a majonézzel és a citromlével. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral ízlés szerint. Az így elkészült öntetet ráöntjük a csíkokra vágott saláta alapanyagokra. Az egészet összekeverjük és jól behűtve, néhány óra pihentetés után tálaljuk.