Skip to content

Magyaros töltött sertéskaraj

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy magyaros lakománál nincs jobb vasárnapi ebéd! 
Ha szeretnél egy kicsit különlegesebb rántott husit készíteni, akkor érdemes változtatni és többféle ínycsiklandó tölteléket kipróbálni. 
Íme egy újabb változat:


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
  • 4 db natúr medvesajt
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
A panírozáshoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük:

 

 

Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval:

 

 

Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük