Egy magyaros lakománál nincs jobb vasárnapi ebéd!
Ha szeretnél egy kicsit különlegesebb rántott husit készíteni, akkor érdemes változtatni és többféle ínycsiklandó tölteléket kipróbálni.
Íme egy újabb változat:
Hozzávalók 4 főre:
- 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
- 4 db natúr medvesajt
- 10 dkg gyulai kolbász
- 2 db lilahagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
- 20 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- kb. 5 dl olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük:
Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval:
Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.