Madártejes süti

Print Friendly, PDF & Email


A családom napok óta valami krémes-habos sütire vágyott, na ezzel a desszerttel kielégítettem a vágyaikat!
Azóta már többször is elkészült nálam, de mindig az jut eszembe, hogy egy főnyeremény aki kitalálta. A tésztája légies, könnyed finom krémmel és az elkészítése sem bonyolult. Kell ennél több?
Én a madártejet is imádom, szóval madártej rajongóknak különösen figyelmébe ajánlom!

Hozzávalók 5-6 főre:

A krém hozzávalói:
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
A főzött krém hozzávalói:
  • 8 db tojássárgája
  • 5 ek porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor + 2 ek vanília aroma
  • 4 dl tej
A tészta hozzávalói:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt

A tetejére:

  • 4 dl Cukrászhab  vagy habtejszín
  • 10 dkg tej vagy étcsokoládé

 

 

Elkészítés:
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Várjunk ameddig kihűl, ezután a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben körülbelül 20 perc alatt megsütjük a tésztát.  (Én sütőpapírt használok és a tepsi méretem pedig kb. 22 x 32 cm-es, alsó-felső sütést alkalmazok). Amikor a tészta is langyosra hűlt, akkor  a főzött krémet rákenjük a tésztára.
A  cukrászhabot vagy habtejszínt (ehhez esetleg szükséges egy habfixáló, illetve ízlés szerint egy kevés cukor ) keményre felverjük.
A tejszínhabot a krémre  kenjük.  Végül reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét.
Jót tesz neki, ha néhány órát a hűtőben pihentetjük.
Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük