Lazac tejszínes zöldfűszeres mártással

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha egyszerű, egészséges, gyors vacsorára vágyunk, ami mégis különleges, a lazac jó választás.
A lazac kivételes ízének és gazdag omega3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az ínyencek körében.
Talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik annyira a halat. Hát, ilyen vagyok én is. 🙂

Hozzávalók: (4 főre)

 

 

Elkészítés:

A lazacot 20 perccel sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kiszálkázzuk és alaposan megmossuk. Ezután körülbelül 5 cm széles szeletekre vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd egy kevés friss citromlével meglocsoljuk. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk. Vajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a halszeleteket. (Bőrével lefelé legyenek!) A lazac tetejét vajjal megkenjük, megszórjuk még a színes borskeverékkel.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 percig sütjük.
Készítünk egy adag tejszínes zöldfűszeres mártást.
A lazacot frissen, ezzel az ízletes mártással és krokettel tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük