Kolbászos lecsó

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A lecsónak ezer fajtája létezik. A legismertebb és leggyakrabban készített, a kolbászos lecsó. Vannak ételek, melyek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Ilyen magyaros étel a lecsó is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg tv paprika
  • fél kg paradicsom
  • 1 db hegyes erőspaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 3 ek zsír vagy olaj

 

 

 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és félkarikákra szeleteljük.
A kolbászt egy kevés zsiradékon megsütjük, a szalonnát kipirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát, amit megdinsztelünk rajta. Rátesszük a paprikát és pár perc után a paradicsomot is. Megszórjuk a pirospaprikával, ízesítjük sóval-borssal ízlés szerint. Körülbelül 20 perc alatt készre pároljuk. A végén hozzáadjuk a kolbászkarikákat és 2 perc alatt összerottyantjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük