Kókuszkocka

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A kókuszkocka egy retro süti, a gyermekkorunk emlékeit idézi, és tényleg megunhatatlan. A méznek köszönhetően ez a tészta nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt is megsüthető. Viszont érdemes száraz, hűvös helyen tárolni.

Hozzávalók 6 főre (16 darab kocka)

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 cs (12 g) sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 dl tej
  • 2 ek rum vagy rum aroma

A tetejére:

  • 20 dkg kókuszreszelék

 



Elkészítés:

A tésztához a lágy vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és az olvasztott mézet. Hozzáadjuk a tejet is, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy körülbelül 32×23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd  rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.

A kakaós masszához a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd állandó keverés mellett pár perc alatt felforraljuk. Utána levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rumot. A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a szintén langyos, kakaós-rumos masszába. Végül a kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük