Kinder Maxi King sütemény

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

A csokoládék királya, legalábbis nálunk otthon!
Az én gyermekem kedvence, ezért neki készítettem el óriás méretben, “otthoni kiadásban”.
Szerintem mindenki ismeri ezt a csokoládét. Roppanós ostyaszeletek közötti tejes tölteléket a karamella íze teszi különlegessé. Az élmény pedig a mogyoródarabokkal meghintett tejcsokoládé borítással lesz teljes. Ugye milyen jól hangzik? 🙂

Hozzávalók 7-8 főre:

  • 35 dkg natúr gofri (nekem ez 12 db kisebb gofri)
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mogyoró

A karamell töltelékhez:

  • 25 dkg tejkaramella
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek vaj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek tejpor
  • 2 csomag vaníliás cukor

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb, ovális jénait, tálat alufóliával kibélelünk. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az alufóliát az olvasztott csokival kikenjük (az oldalát is). Mielőtt megkötne a csoki, gyorsan gofrival kirakjuk, szorosan egymás mellett a tál alját és oldalát is.

 

 

Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megkössön.
Elkészítjük a mascarponés krémet. A 2 dl habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálban a mascarponét a tejporral és a porcukorral összekeverjük. Ezután a tejszínhabot is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Kevés ideig a hűtőben pihentetjük.
A karamell töltelékhez az 1 dl habtejszínt egy lábasba öntjük. Belerakjuk a tejkaramellákat és állandó keverés mellett felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük míg felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
A hűtőből kivesszük a jénai tálat. A mascarponés krém felét a gofrira kenjük, az oldalára is. Középen egy kis mélyedés legyen, ahová a kihűtött karamella tölteléket öntjük. A maradék krémmel egyenletesen befedjük a tejkaramellát. Ezután a maradék gofrit szépen ráfektetjük a tetejére, hogy lefedje az egészet. Olvasztott csokival leöntjük a tetejét. Ismét hűtőben pihentetjük, ameddig megköt a csokoládé. Végül kiborítjuk egy tálcára a süteményt és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát. (őszintén megmondom, hogy ez nem is olyan egyszerű! Konkrétan voltak részek, ahol annyira beleragadt a csokiba, hogy egy szemöldök csipesszel szedegettem le a fóliát. Remélem ti ügyesebbek lesztek!)

Egy vékony réteg olvasztott csokival lekenjük a tetejét és az oldalát. A durvára vágott mogyoróval megszórjuk a Kinder Maxi King minden oldalát. Éles késsel szeleteljük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük