Nagyon finom, kiadós sütemény.
Előző nap elkészíthető, ünnepi alkalomra is akár. Egyszerűen elkészíthető, aki szereti a diós sütiket, biztosan nem fog csalódni benne.
Hozzávalók: (6-7 főre)
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- kb 3 ek tejföl
- 4 db tojássárgája
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A tetejére:
- 2-3 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral, a cukorral, tejföllel, a vajjal, és a tojássárgájával összegyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk.
Elkészítjük a diós habot: a tojásfehérjéket felverjük és a cukorral, dióval óvatosan elkeverjük. Három részre osztjuk.
A tésztákat kinyújtjuk egyesével egy lisztezett deszkán. Körülbelül 22×32 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi hátára helyezzük. A tetejét diós habbal megkenjük. A harmadik lap tetejét még durvára vágott dióval is megszórjuk, ez lesz a felső tésztalap. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük a tésztákat.
Elkészítjük a krémet: a pudingot a tejjel megfőzzük. A lágy vajat a cukorral kikeverjük és amikor langyosra hűlt akkor alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet, két felé egyenlően elosztva, a három tésztalap közé töltjük. (A tetejére nem kell!) Egy éjszakán át, hűvös helyen állni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen.