Skip to content

Kijevi krémes

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon finom, kiadós sütemény.
Előző nap elkészíthető, ünnepi alkalomra is akár. Egyszerűen elkészíthető, aki szereti a diós sütiket, biztosan nem fog csalódni benne.

Hozzávalók: (6-7 főre)

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • kb 3 ek tejföl
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió

A tetejére:

  • 2-3 dkg durvára vágott dió

 

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral, a cukorral, tejföllel, a vajjal, és a tojássárgájával összegyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk.
Elkészítjük a diós habot: a tojásfehérjéket felverjük és a cukorral, dióval óvatosan elkeverjük. Három részre osztjuk.
A tésztákat kinyújtjuk egyesével egy lisztezett deszkán. Körülbelül 22×32 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi hátára helyezzük.  A tetejét diós habbal megkenjük. A harmadik lap tetejét még durvára vágott dióval is megszórjuk, ez lesz a felső tésztalap. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük a tésztákat.
Elkészítjük a krémet: a pudingot a tejjel megfőzzük. A lágy vajat a cukorral kikeverjük és amikor langyosra hűlt akkor alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet, két felé egyenlően elosztva, a három tésztalap közé töltjük. (A tetejére nem kell!) Egy éjszakán át, hűvös helyen állni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük