Kacsamell vörösboros mártással és párolt vöröskáposztával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha szeretnél egy hétköznap estét igazán ünnepivé varázsolni, akkor ez a recept a legjobb választásod! Rövid idő alatt lehet egy igazán pompás ételt az asztalra varázsolni.
Omlós kacsahús, pikáns mártással. Mmmmm isteni finom lett!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db bőrös kacsamell
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek cukor
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megmosott, megtisztított kacsamell bőrét egy éles késsel beirdaljuk (négyzetrácsot vágunk a bőrbe). A húsát ízesítjük sóval és borssal, majd egy órát pihentetjük. Ezután egy hideg serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé a melleket és mérsékelt tűznél elősütjük. Amikor a bőrös felük megpirult, megfordítjuk a húsokat. 2-3 perc alatt pirosra sütjük ezt az oldalt is.

 

 

Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük serpenyőstől, vagy bőrös oldalukkal felfelé áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. További 15 – 25 percig sütjük. Az idő aszerint változik, hogy félig vagy egészen átsütve szeretjük!
Amikor a hús elkészült, kivesszük a serpenyőből és pihentetjük 10 percig, hogy a húslé egyenletesen szétterjedjen és a hús szép rózsaszín legyen. Ezután rézsútosan szeletekre vágjuk. A sütésből visszamaradt zsír nagy részét félretesszük (zsíros kenyéren finom lesz :)).
Egy kevés zsíron a cukrot karamellizálni kezdjük. A borral lassan felöntjük és kiforraljuk. A keményítőt feloldjuk egy kevés vízben. Amikor az alkohol elpárolgott, folyamatos keverés mellett a mártáshoz adjuk.
A felszeletelt kacsamellet a mártással meglocsolva, valamint hagymás tört burgonyával és párolt vöröskáposztával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük