A lazac rózsaszínes-narancsos húsa szálkamentes és a tonhalhoz hasonlóan sok omega 3 zsírsavat tartalmaz. Kivételes ízének és rendkívüli tápértékének köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében. Sőt, még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat. Ide tartozom többek között én is. 🙂 Most egy juharszirupos változatot próbáltam ki, ami nagyon finom lett.
Hozzávalók: (4 fő )
- 80 dkg (4 szelet ) lazac
- 6 ek juharszirup
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek chiliszósz
- őrölt bors, színes bors keverék ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A halfiléket előkészítjük, megmossuk és felvágjuk körülbelül 5 cm széles szeletekre. Az esetleges szálkákat egy csipesz segítségével eltávolítjuk.
A szójaszószt, juharszirupot, chiliszószt és egy kevés borsot egy tálban elkeverjük. A lazacszeleteket meglocsoljuk vele és egy fóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük néhány órára.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lazacdarabokat bőrével lefelé egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A páclével meglocsoljuk a tetejüket. Egy fóliával letakarjuk és körülbelül 15 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük és még pár percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon a teteje. Friss salátával és burgonyapürével tálaltam.