Hawaii melegszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein, például mitől Hawaii a Hawaii??
Az “éttermi kisokos” szerint, a hawaii módra általában ananásszal és sajttal készült ételt takar. 
Most én melegszendvics formában gondolkodtam, persze az alap felállás a sonka, ananász nálam is stimmelt. De fontos szerep jut a fűszeres krémsajtnak és az ananász tetején a méz is ízletessé teszi.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 doboz szeletelt ananász (340 g)
  • 6 szelet toast kenyér
  • 10 dkg sonka
  • 100 g natúr krémsajt
  • 6 szelet trappista sajt
  • 2-3 ek ketchup
  • 1 ek méz
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek olivaolaj

Elkészítés:

Az ananászt kivesszük a dobozból, lecsepegtetjük. A konzerv dobozra még szükségünk lesz, az alapanyagokat ennek segítségével formázzuk meg. Tehát a konzerv doboz segítségével korongokat szúrunk ki a kenyér- és sonka szeletekből is. 200 fokra előmelegített sütőben a kenyereket gyorsan megpirítjuk. Az olivaolajat és a mézet elkeverjük. A krémsajtot összedolgozzuk az oregánóval és a bazsalikommal. Az előpirított kenyereket megkenjük ketchuppal, majd rásimítjuk a fűszeres krémsajtot és a sajtszeleteket is rátesszük. Ezután a sonka “korongokkal” befedjük és az egy-egy ananász szelettel zárjuk a sort. A végén a mézes olivaolajjal megkenjük a tetejét. A szendvicseket kb. 10 percre még visszatesszük a sütőbe, majd forrón tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük