Hawaii ananászos csirkeragu

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Szeretem a sós-édes kombinációt. Erre az ananászos csirkeragu a legjobb példa. Egy ízletes, szójaszószos raguban ananász darabok és csirkemell csíkok. Mennyei étel lett!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 doboz (340 g) ananászkonzerv
  • kb 2 dl ananászlé
  • kb 1,5 dl víz
  • 1 dl szójaszósz
  • 3 ek ketchup
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek (púpozott) étkezési keményítő
  • 1 kk chili paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a húst megpirítjuk rajta. Közben ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Amikor elkészült, kiszedjük és félrerakjuk.
Az ananászt felkockázzuk és a serpenyőbe tesszük az ananászlével együtt. A szójaszószt, ketchupot és a vizet is hozzáöntjük. Ízesítjük még gyömbérrel, őrölt fűszerpaprikával, chilivel, sóval, borssal. A zúzott fokhagymát az ételhez adjuk. Egyet forralunk rajta. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és a forrásban lévő ételt besűrítjük vele. Végül a korábban megsütött csirkemell kockákat is belekeverjük a szószba. Összeforraljuk néhány perc alatt.
Újhagymával megszórt, tojásos párolt rizzsel tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük