Habos emeletes élvezet

Print Friendly, PDF & Email

 


A világ legegyszerűbb, szuperfinom, sütés nélküli, túrós süteménye! 🙂
A neve tényleg találó, mert valóban élvezet a fogyasztása ennek a nagyon habos, vaníliakrémes és plusz még túrós sütinek.


Hozzávalók 6 főre:


Tésztához, első réteg:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 dl tej
Második réteg:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2,5 dl habtejszín
Harmadik réteg:
  • 2 cs vaníliás krémpor, főzés nélküli (pl. Gála vagy Aranka)
  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
Negyedik réteg:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
Tetejére:
  • kb. 5 dkg reszelt ét-, vagy tejcsokoládé



Elkészítés:


A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a tejjel és a puha vajjal. (Ha esetleg nem áll össze, akkor még adunk hozzá kevés tejet.) Ezután egy kb. 20×30 cm-es tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk kézzel a keksz masszát. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral (összesen a szükséges 5 decilitert), majd elfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a túróval és a vaníliás cukorral, majd a keksz tésztára simítjuk. A vaníliás krémport a vaníliás cukorral és a tejjel 3 percig habverővel keverjük, majd a túrókrémre kenjük. Ezután a megmaradt tejszínhabot a vaníliás krémre tesszük. A végén reszelt csokival megszórjuk a sütit és néhány órára a hűtőbe tesszük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük