Gránátalmás balzsamecetkrémes saláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy isteni finom, téli vitaminsaláta, többek között körtével és gránátalmával. Ez az egész megkoronázva pirított baconnel és a számomra nagy kedvenc balzsamecetkrémmel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 15 dkg salátakeverék (jégsaláta, radicchio, endívia, rucola, stb.)
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 2 db körte
  • 1 marék dió
  • 1 db gránátalma
  • fél citrom leve
  • kb. 4 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 8 ek balzsamecetkrém

 

 

Elkészítés:

A megmosott salátát elosztjuk 4 darab tálkában. Citromlével és 1-1 evőkanál olivaolajjal meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. A bacon szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk. A diót durvára vágjuk, a körtét felszeleteljük. A gránátalmát megpucoljuk. A salátát megszórjuk pirított baconnel és a gránátalma magokkal. A körte szeleteket a saláta közepére helyezzük. Durvára vágott dióval meghintjük és körülbelül 2 evőkanál balzsamecetkrémmel meglocsoljuk. (Természetesen lehet több is a balzsamecetkrém, ez is ízlés dolga. Én imádom és ezért nem szoktam méregetni, hanem alaposan meglocsolom vele a salátámat.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük