Skip to content

Görög saláta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A görög saláta mediterrán jellegű salátaféleség, hagyományos görög étel. A lelke, ami nem hiányozhat egy alapreceptből sem, az a feta sajt és az olívabogyó. Ezek mellett a  görögök azt tesznek bele, amit épp otthon találnak. Úgy tartják, minél színesebb, annál jobb!
A jellegzetes és gazdag ízvilágú saláta önmagában vagy köretként is tökéletes.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 1 db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg zöld vagy fekete magozott olívabogyó
  • só, -bors ízlés szerint
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • 2 tk vörösborecet vagy fehérborecet

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított lilahagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A paradicsomot cikkekre az uborkát kockákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük az olívabogyót. Végül óvatosan beleforgatjuk a felkockázott fetát.
Elkészítjük az öntetet:  az olívaolajat, a vörösborecetet, a sót, a borsot és az oregánót összekeverjük. Meglocsoljuk a salátát vele és egy-két órát állni hagyjuk a hűtőben. Önálló ételként vagy sültek mellé tálaljuk. Amihez tálaltam: Görög saláta csirkével

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük