Skip to content

Garnélás – pestós spagetti

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy fél óra alatt elkészíthető étel, amihez egy kis garnéla szükséges. Ha valaki nem kedveli a garnélát, mint mondjuk én is, akkor csirkemellet is használhat helyette! Egy valódi ételköltemény, egyszerűen és gyorsan.

 

 

Hozzávalók:  ( 2 fő )

  • 25 dkg megtisztított garnéla
  • 25 dkg spagetti
  • kb. 4 ek pestó
  • kb. 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, -bors ízlés szerint
  • 0,5 cs. friss petrezselyemzöld
  • 5 dkg parmezán

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Egy kevés olajon a zúzott fokhagymát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és a garnélát is. Pár percig pároljuk. Ezután a főzőtejszínnel felöntjük és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pestót is hozzákeverjük. Pár percig összefőzzük, majd a spagettit is belekeverjük. Alaposan összeforgatjuk a szósszal és parmezánnal megszórjuk. Frissen tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük