Egy fél óra alatt elkészíthető étel, amihez egy kis garnéla szükséges. Ha valaki nem kedveli a garnélát, mint mondjuk én is, akkor csirkemellet is használhat helyette! Egy valódi ételköltemény, egyszerűen és gyorsan.
Hozzávalók: ( 2 fő )
- 25 dkg megtisztított garnéla
- 25 dkg spagetti
- kb. 4 ek pestó
- kb. 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só, -bors ízlés szerint
- 0,5 cs. friss petrezselyemzöld
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Egy kevés olajon a zúzott fokhagymát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és a garnélát is. Pár percig pároljuk. Ezután a főzőtejszínnel felöntjük és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pestót is hozzákeverjük. Pár percig összefőzzük, majd a spagettit is belekeverjük. Alaposan összeforgatjuk a szósszal és parmezánnal megszórjuk. Frissen tálaljuk.