Francia tojásleves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

A tojáslevesről mindenkinek a “menzakaja” jut eszébe, amit vagy szerettek vagy utáltak 🙂
Ez egy francia tojásleves, de hogy mitől francia azt magam sem tudom, de anno egy baráti összejövetelen kóstoltam először. Elkértem a receptjét és készítem ezt a fajtáját szintén, azóta a tojásleves is, mint már sok más étel, új értelmet nyert.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db főtt tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • fél citrom leve
  • 3 db zöldségleves kocka
  • 2 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés: 

A megtisztított sárgarépát és a főtt tojásokat lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. A vöröshagymát pedig a finom lyukú reszelőn. A újhagymát apróra vágjuk. Egy kanál liszttel a vajból zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a leveskockából készült zöldségleves alaplével, majd hozzáadjuk: a reszelt répát és tojást, valamint a vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral és a friss citromlével. Jól összeforraljuk kb. 10-15 percig. Ezután 1 ek liszttel kikevert tejszínnel behabarjuk. A végén az apróra vágott zöldhagymával megszórjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük