Fokhagymás, savanyú tojásleves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egyszerű, gyors, olcsó, de roppant ízletes!
Igazából egy rántott leves alap, amit ecettel ízesítünk és amibe tojásokat engedünk vagy keverünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 ek olaj
  • 4 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 1 ek 20 %-os ecet
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, picit átpirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, sóval és borssal. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk és lehúzzuk ismét a tűzről. Mivel az ecettől kicsit felhabzik a leves, ezért így adjuk az ételhez. Visszatesszük a tűzre, amikor forr, takaréklángra vesszük és óvatosan beleütjük a tojásokat. Lassan főzzük, kb. 7-8 percig, hogy a tojások sárgája is megfőjön. Közben ne kevergessük ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjanak a tojások! Aki szereti, tálaláskor egy kanál tejfölt is adhat hozzá, nem rontja el, sőt!

 

 

4 hozzászólás Szólj hozzá

  1. Szemőkné Retter Éva szerint:

    Fincsi levesnek tűnik, mindenképp kipróbálom! ☺️

  2. Sylvia szerint:

    Köszönöm szépen 🙂

  3. Kránitz Ágnes szerint:

    Kedves Sylvia! Én ezt a leves leginkább akkor főzöm, amikor krumplipürét készítek és a krumpli főzőlevét használom fel.
    Hidd el, hogy sokkal finomabb, mint csak vízzel készítve. Persze előfordult már velem is, hogy csak víz került a tojáslevesbe, úgy is finom. Amit én még szoktam beletenni, az a köménymag őrölve és a legvégén zellerzölddel megszórva.

    1. Sylvia szerint:

      Köszönöm szépen! Kitűnő ötlet, ki fogom próbálni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük