Fokhagymás friss garnélasaláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A garnélának számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb a végeredmény, ha héjastól készítjük el és csak azután pucoljuk meg a rákot. A garnélát rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús. A fiamnál akartam “bevágódni”, neki készítettem. Ő szereti, és nagyon ízlett neki így salátával.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg garnéla
  • 30 dkg salátakeverék
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olivaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 4 szelet toast kenyér

 

 

 

Elkészítés:

Az olivaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a forró olajra tesszük. Hozzáadjuk a garnélarákot is. 3-4 percig pirítjuk, tovább nem szabad, nehogy megkeményedjen! Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. A toast kenyeret kockákra vágjuk, és egy evőkanál olivaolajon megpirítjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Összeállítjuk a salátát. A salátakeveréket tányérokra halmozzuk. Megszórjuk a fokhagymás garnélával és a paradicsommal. Szintén elosztjuk a tetején a toast kenyér kockákat. Végül parmezán forgáccsal megszórjuk.
A végén még esetleg sóval, friss őrölt borssal ízesíthetjük, vagy aki szereti egy kevés friss citromlével meglocsolhatja.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük