A pohárkrém mint desszert lehetőségek tárházát nyitja meg az újdonságokra fogékony konyhatündérek előtt. Mert tehetünk a pohárba krémeket, és különböző gyümölcsöket is, valamint feldobhatjuk esetleg gyümölcssziruppal, tejszínhabbal is.
Jelenleg nem bonyolítottam túl a dolgokat:
A fehér csoki a mascarpone és az eper kombinációja ez a finom hűsítő nyári desszert!
Hozzávalók 2-3 főre:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 12,5 dkg mascarpone
- 1,5 dl habtejszín
- tejszínhab a díszítéshez
- 15 dkg eper
- 1 tk vanília aroma
- 3-4 ek pirított mandula
Elkészítés:
A tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve a fehér csokit apróra tördelve hozzáadjuk.
Kb. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre tesszük és néha habverővel átkeverjük és teljesen kihűtjük. (Ez idő alatt a csoki elolvad a tejszínben.)
A mascarponét és a vanília aromát elkeverjük és a csokis tejszínnel összevegyítjük. Apróra vágott eperdarabokat adunk hozzá. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
Poharakba adagoljuk a krémet és a tetejét eperrel, valamint a mandulával megszórjuk.