Fehérborban párolt fokhagymás gomba

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A fűszeres, fokhagymás vajmártásban megpárolt gombák óriási kedvenc nálunk.
Készülhet köretnek egy szelet sült mellé, így alacsony szénhidrát tartalma miatt bárki fogyaszthatja. Ajánlom még akár reggelire is, rántotta vagy tükörtojás mellé, de egy fokhagymás toast kenyér kísérőjeként is kiváló lehet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csiperke gomba (apró)
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olivaolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kaukkfű
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk oregáno
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 dl száraz fehérbor

 

 

Elkészítés:

A gombát minden szennyeződéstől megtisztítjuk, majd hideg víz alatt leöblítjük. Ezután teljesen megszárítjuk. (Próbáljunk apró, körülbelül azonos méretű gombákat vásárolni!)
A vajat és az olivaolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombákat és körülbelül 5 percig pároljuk. A bort hozzáöntjük, a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük, és még néhány percig pároljuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk  és a többi fűszerrel (kakukkfű, bazsalikom, oregánó) is meghintjük. Amikor megpuhult a gomba, az apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük