Epres vaníliapudingos piskóta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az eperszezonban el sem tudok képzelni finomabb süteményt. A kedvencem az eper és a krémes vaníliapuding, mindez egy habkönnyű piskótában. Nagyon finom és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 2-3 ek porcukor a szóráshoz a tetejére

 

 

 

Elkészítés:

Először is elkészítjük a pudingot. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet egy fazékba öntjük és melegíteni kezdjük.  Ezután hozzáöntjük a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, készre főzzük. Félretesszük, hűlni hagyjuk, de néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
Az epret megmossuk, szárát eltávolítjuk és félbevágjuk.

 

 

Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához szórjuk a cukrot, a vanília aromát és gyors mozdulatokkal fehéredésig keverjük. Ezután a vizet és az olajat is hozzáöntjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd több adagban a tojássárgához adjuk és csomómentesre keverjük.  Végül óvatosan egy keverőlapáttal beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (mérete körülbelül 33 x 22 cm) öntjük a tésztát. A kihűlt vaníliapudingot egy kanállal foltokban a tésztára halmozzuk. A tészta tetejére sorakoztatjuk a félbevágott eperszemeket (a vágott felükkel lefelé), kicsit bele is nyomkodjuk őket a tésztába.

 

 

Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.

 

 

Most is tűpróbával érdemes ellenőrizni!
Langyosra hűtve, kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük