Epres tejes krémes torta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az édes tejkrémes töltelékhez nagyon jól illik a zamatos, édes, friss eper. 
Sokszor említettem már, hogy a kedvenc gyümölcsöm az eper. Ezért eperből szeretek mindig próbálkozni, újabb recepteket kipróbálni. A mostani egy sütés nélküli, nagyon finom sütemény. 

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

a kekszalaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

a krémhez:

  • 40 dkg sűrített tej konzerv
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaj
  • 5 ek tej
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliáscukor

további hozzávalók:

  • 35 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló

 

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a keksz alapot: a háztartási kekszet összetörjük és elkeverjük a puha vajjal. A tortaformába öntjük és szépen, egyenletesen belenyomkodjuk. (Úgy, hogy egy kis pereme, széle is legyen!)
Elkészítjük a krémet: a sűrített tejet egy fazékba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot és a tojássárgáját.
A keményítőt a tejjel csomómentesre keverjük és ezt is hozzáadjuk. Kis lángon melegítjük, addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a lángról és belekeverjük a csipet sót és a vajat. Még melegen a kekszes alapra öntjük és a hűtőbe tesszük egy órára.
Néhány szép epret félreteszünk a díszítéshez. A többi megmosott epret felkockázzuk és a kihűlt krém tetejét megszórjuk vele. A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk. (Ha nem cukrozott a habtejszín, akkor ízlés szerint cukrot adjunk hozzá!)
Hűtőbe tesszük néhány órára.
Tálalás előtt, pár szem eperrel díszítjük a torta tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük