Édesburgonya chips

ekkor

 

 

Nem kell, hogy a chips tocsogjon az olajban és lehet egészséges is. A batáta ráadásul rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz. Ez az édesburgonyás változat nagyon finom és egy kalória csökkentett étrendbe is belefér. A fűszerezését lehet variálni és kínálhatsz hozzá bármilyen szószt vagy mártást.
Sőt köretként tálalva is népszerű lesz. 

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 1 kg édesburgonya
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 ek olivaolaj
  • 4 ek étolaj
  • 1 mk chilipehely
  • 1 mk fokhagymapor
  • 2 ág friss rozmaring

 

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megpucoljuk, majd vékonyra szeleteljük. (Én uborkagyalunk végeztem.) Egy tálba tesszük őket. A kétféle olajat és a fűszereket (só, bors, chilipehely, fokhagymapor és a felaprított friss rozmaring) egy kis tálban összekeverjük. A burgonyaszeletekre öntjük és alaposan összeforgatjuk, hogy szinte minden szeletre jusson egy kis fűszeres olajréteg. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és szép egyenletesen eloszlatjuk rajta az édesburgonyát. 160 fokos sütőben sütjük 20 percig, majd 180 fokon még körülbelül 10 percig. Vigyázzunk, nehogy megégjenek! A sütők eltérőek lehetnek, ezért az időt nehéz pontosan megállapítani, érdemes figyelni rá!
Ropogós akkor lesz, amikor már kihűlt. Ehetjük köretként vagy csak úgy magában, például egy kis joghurtos mártogatóssal. Isteni finom!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük