Dubai csokis eper, két kedvencem egy pohárban! ❤️
A Dubai csokoládét is nagyon szeretem a ropogós Kadayif tésztával és a krémes, lágy pisztáciával. Az eper pedig a másik kedvencem. Mmm mennyei ez a desszert! Érdemes kipróbálni!
@szilviamalmos Dubai csokis eper? 😱🍓 Hozzávalók: ( 4 főre ) 40 dkg eper 20 dkg tejcsokoládé 1 üveg kb. 20 dkg pisztáciakrém 1 ek tahini kb. 15 dkg Kadayif tészta 2-3 ek aprított pisztácia 1 tk kókuszolaj ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #dubaicsoki #dubaicsokiseper #pisztaciasdesszert #dubaicsoki #egyszerurecept #recept #receptvideo #pisztacia #eper ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 40 dkg eper
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 üveg kb. 20 dkg pisztáciakrém
- 1 ek tahini
- kb. 15 dkg Kadayif tészta
- 2-3 ek aprított pisztácia
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
A megmosott epret félbe vágjuk. A Kadayif tésztát, ha nem elősütött, akkor vajon megsütjük. Ezután lágy pisztáciakrémmel és a tahinivel elkeverjük. A tejcsokoládét egy kevés kókuszolajjal a mikróban felmelegítjük.
Jöhet a rétegezés: egy pohár aljába teszünk az eperből, erre jön a Dubai pisztácia töltelék, azaz az isteni pisztáciakrémes Kadayif tészta. Ujra eper következik, majd töltelék. Közben olvasztott csokival meglocsoljuk. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. A tetején csokoládé legyen, amit megszórunk még egy kis tésztával és aprított pisztáciával.