Skip to content

Dubai csokis eper

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Dubai csokis eper, két kedvencem egy pohárban! ❤️
A Dubai csokoládét is nagyon szeretem a ropogós Kadayif tésztával és a krémes, lágy pisztáciával. Az eper pedig a másik kedvencem. Mmm mennyei ez a desszert! Érdemes kipróbálni!

 

@szilviamalmos Dubai csokis eper? 😱🍓 Hozzávalók: ( 4 főre ) 40 dkg eper 20 dkg tejcsokoládé 1 üveg kb. 20 dkg pisztáciakrém 1 ek tahini kb. 15 dkg Kadayif tészta 2-3 ek aprított pisztácia 1 tk kókuszolaj ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #dubaicsoki #dubaicsokiseper #pisztaciasdesszert #dubaicsoki #egyszerurecept #recept #receptvideo #pisztacia #eper ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos


Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 40 dkg eper
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 üveg kb. 20 dkg pisztáciakrém
  • 1 ek tahini
  • kb. 15 dkg Kadayif tészta
  • 2-3 ek aprított pisztácia
  • 1 tk kókuszolaj

 

 

Elkészítés:

A megmosott epret félbe vágjuk. A Kadayif tésztát, ha nem elősütött, akkor vajon megsütjük. Ezután lágy pisztáciakrémmel és a tahinivel elkeverjük. A tejcsokoládét egy kevés kókuszolajjal a mikróban felmelegítjük.
Jöhet a rétegezés: egy pohár aljába teszünk az eperből, erre jön a Dubai pisztácia töltelék, azaz az isteni pisztáciakrémes Kadayif tészta. Ujra eper következik, majd töltelék. Közben olvasztott csokival meglocsoljuk. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. A tetején csokoládé legyen, amit megszórunk még egy kis tésztával és aprított pisztáciával.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük