Cukkinis paradicsomos gnocchi

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Egy valóban gyorsan elkészíthető ragu, ami paradicsom és tejszín alapú. 
A kevesebb néha több elvén: néhány alapanyagból is lehet ízletes finomságot készíteni. Ha a gnocchit már korábban elkészítetted (ami azért valljuk be kicsit időigényes), akkor 15 perc alatt készen van a vacsorád.


Hozzávalók 3-4 főre:

  • 50 dkg gnocchi
  • 2 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 3 dl főzőtejszín
  • só-, bors-, bazsalikom ízlés szerint
  • 3 ek olivaolaj
  • 5 dkg parmezánsajt

 

 

Elkészítés:

A cukkinit tetszőleges méretűre daraboljuk (én félkarikára vágtam). A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olivaolajon a cukkinit kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Még 10 percig együtt pároljuk a zöldségeket (kb. ameddig a paradicsom szétfő). Ekkor a tejszínt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Még egyet forralunk rajta. A gnocchit sós vízben fél perc alatt kifőzzük. A frissen főtt szószba szedjük, jól átkeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük