Egy valóban gyorsan elkészíthető ragu, ami paradicsom és tejszín alapú.
A kevesebb néha több elvén: néhány alapanyagból is lehet ízletes finomságot készíteni. Ha a gnocchit már korábban elkészítetted (ami azért valljuk be kicsit időigényes), akkor 15 perc alatt készen van a vacsorád.
Hozzávalók 3-4 főre:
- 50 dkg gnocchi
- 2 db cukkini
- 3 db paradicsom
- 3 dl főzőtejszín
- só-, bors-, bazsalikom ízlés szerint
- 3 ek olivaolaj
- 5 dkg parmezánsajt
Elkészítés:
A cukkinit tetszőleges méretűre daraboljuk (én félkarikára vágtam). A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olivaolajon a cukkinit kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Még 10 percig együtt pároljuk a zöldségeket (kb. ameddig a paradicsom szétfő). Ekkor a tejszínt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Még egyet forralunk rajta. A gnocchit sós vízben fél perc alatt kifőzzük. A frissen főtt szószba szedjük, jól átkeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.