Csodálatos saláta, ami főétel is lehet egyben.
Nagyon ízletes és laktató is, viszont kevés kalóriával! Ezért egy alacsony kalóriatartalmú étrendben is megállja a helyét. A megmaradt sült, illetve grill csirkét újrahasznosíthatjuk, így még véletlenül sem pocsékolunk semmit. A Csirkés cézár saláta a’la Sylvia után jöjjön egy újabb kedvenc salátám:
Hozzávalók 4 főre:
A salátához:
- 10 dkg rukkola
- fél kígyóuborka
- 3-4 darab retek
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 2 szál újhagyma
- 4 db főtt tojás
- kb. fél grill csirke
Az öntethez:
- 6 ek juharszirup
- 1 ek dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- 10 ek olivaolaj
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A rukkolát ízlésesen elrendezzük a tányérokon. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot, a retket és a paprikát apróra vágjuk. Ezeket a zöldségeket elrendezzük a rukkola tetején, a közepére helyezünk egy főtt tojást félbe vágva. A grillcsirkét a csontról lefejtjük és felszeleteljük.
Az öntet hozzávalóit egy tálkában összekeverjük. A grillhúst szintén a zöldségek között elrendezzük és az öntettel meglocsolva tálaljuk.