Skip to content

Cseresznyés pudingos tekercs

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Reggelire vagy uzsonnára kitűnő választás! Nagyon finom ez a pihe-puha cseresznyés pudingos sütemény.

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • egy csipet só
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor

a töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg lágy vaj
  • 50 dkg cseresznye

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát: egy kevés langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt egy teáskanál cukorral. Elkeverjük és meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk. Ide öntjük a felfutott élesztőt, a langyos tejszínt és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a sót is és elkezdjük dagasztani a tésztát. ( Ha túl kemény lenne a tészta, akkor egy kevés langyos vizet adunk hozzá. ) A lényeg, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Amikor már elválik az edény falától, akkor hozzáadjuk a lágy vajat is és tovább dagasztjuk. Cipót formázunk belőle és letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük körülbelül 1 óra alatt. Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat és a porcukrot. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd rászórjuk a kimagozott cseresznyét. Feltekerjük és éles késsel, körülbelül 1,5 cm vastag csigákra felvágjuk, felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat, nem túl közel egymáshoz. A pudingtól lágy lesz az amúgy is puha tészta. Óvatosan egy lapát segítségével helyeztem át a sütőpapírra, hogy ne essen szét! Ismét hagyjuk egy fél órát kelni a tésztát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. ( Két adagban sütöttem meg az egészet és 20 db lett nekem belőle. )

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük