Chilis szójaszószos sült csirkecomb

ekkor

 

 

A chilis csirkecomb pikáns és izgalmas étel azoknak, akik rajonganak a csípős falatokért. Ne csak a megszokott csirkés fogásokat készítsétek, érdemes “bevállalósnak” lenni! Igazi ínyenc csemege ez a sült.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 0.5 dl olivaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek chiliszósz
  • só ízlés szerint
  • 1 kk bors
  • 1 tk sültcsirke fűszersó
  • 4 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és kissé megsózzuk. Az olivaolajat elkeverjük a sültcsirke fűszersóval, a zúzott fokhagymával és a borssal. A combokat alaposan bedörzsöljük a fűszeres olajjal, és néhány órára (akár egy éjszakára) a hűtőbe tesszük. Később a húst egy tepsibe tesszük (én a csontoknál egy késsel jól megszurkáltam, hogy valóban jól átsüljön) és 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük körülbelül 1 órát. Ezután a fóliát levesszük. A combok tetejét az előzőleg elkevert szója-chili szósszal megkenjük, és pirosra sütjük körülbelül 20 perc alatt. Nálunk saláta készült mellé, és édesburgonya chips.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük