Brokkolis szójaszószos csirkemell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy 30 perc alatt elkészíthető, finom és egészséges ebéd. Csirke és brokkoli egy szezámmaggal megszórt, ízletes szószban. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 4 ek + 4 ek olivaolaj
  • 0,5 g brokkoli
  • 2 db vöröshagyma
  • 0,5 kg csiperke gomba
  • 4 dl csirkehúsleves alaplé
  • 8 ek szójaszósz
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 tk friss reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,-bors ízlés szerint
  • kb 2 ek szezámmag

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felmelegítünk négy evőkanál olivaolajat. A húst hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és aranybarnára sütjük. Ezután kiszedjük egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe öntjük a maradék olajat. Az olajon pirítani kezdjük a fél karikákra szeletelt hagymát. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Pár perc múlva hozzákeverjük a megmosott brokkoli rózsákat is. Elkeverjük és körülbelül 5 percig pároljuk magasabb hőfokon. Egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Alacsonyabb hőfokon, addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul, de a brokkoli még kissé ropogós marad.
Elkészítjük a mártást: a meleg húsleveshez keverjük a szójaszószt, a barnacukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és az étkezési keményítőt. Egy habverővel alaposan elkeverjük. Az elkészült mártást a megpárolt zöldségekhez öntjük. Lassú tűzön, 3-4 perc alatt összeforraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. A megsült csirkemell kockákat is az ételhez keverjük. További 1-2 perc alatt átmelegítjük a hússal.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és megszórjuk az étel tetejét. Párolt rizzsel tálaltam.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük