Egyszerű, de minőségi alapanyagokból lehet ínycsiklandó fogást készíteni. Erre a legjobb példa a rengeteg módon variálható paradicsomos spagetti. A friss bazsalikomtól és a koktélparadicsomtól igazán tavaszias, finom lesz. És most jön a ráadás! Ízletes csirkemellel készül, amit elősütünk, majd a szószban készre főzünk. Isteni finom a végeredmény. Parmezánnal megszórva a legjobb, de bármilyen más, otthon is fellelhető sajtot is tehetünk rá.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg (2 nagyobb darab) csirkemell filé
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl csirkehús alaplé
- 1 ek vaj
- 4 ek olaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 ek mediterrán fűszerkeverék
- só-, bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 1 tk barnacukor
- 40 dkg spagetti
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítjuk, de nem kell szeletelni, csak mindkettőt félbevágjuk. Ezután megszórjuk a fűszerkeverékkel, valamint sózzuk, borsozzuk. Egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Oldalanként körülbelül 4-4 perc alatt. Ezután kiszedjük és félrerakjuk. A serpenyőbe az olajhoz adunk egy púpozott evőkanál vajat. Beletesszük az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Elkeverjük és újabb pár percig pároljuk. Felöntjük az alaplével és ízesítjük az oregánóval és a barnacukorral, valamint sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk az elősütött húsokat (a húslével együtt) és fedő alatt körülbelül 30 perc alatt puhára főzzük.
Ez idő alatt, az előírásnak megfelelően kifőzzük a spagettit. A tésztát a szószhoz keverjük és bőségesen megszórjuk a durvára vágott friss bazsalikommal.
Parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.