Skip to content

Barbecue csirkemell sajttal és baconnel töltve

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Amerikában „Hasselback Hunters Chicken” – Vadász csirke néven ismert ez az étel, ami egy klasszikus pub ételnek számít náluk. Búcsúzz el az unalmas csirkemelltől! Ez egy isteni recept,  hogy  csirkemellből egy ízletes ételt készíts: a szalonna, a cheddar sajt és a barbecue szósz, így együtt mindez, hihetetlenül finom.

Hozzávalók 4 főre:

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, nem vékony csirkemellet körülbelül 1 cm-ként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Egy nagy, kiolajozott serpenyőbe, vagy tepsibe fektetjük őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát csíkokra, a sajtot kis hasábokra vágjuk és mindegyik zsebecskébe egy-egy szalonnát, illetve sajtot fektetünk. A BBQ szószt, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és egy csipet sót összekeverjük.  Ezzel a mártással meglocsoljuk a csirkemelleket. 180 fokra (ha van, légkeveréses) előmelegített sütőben, körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk és tepsiben sült burgonyával, vagy hasáb burgonyával tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük