Amerikában „Hasselback Hunters Chicken” – Vadász csirke néven ismert ez az étel, ami egy klasszikus pub ételnek számít náluk. Búcsúzz el az unalmas csirkemelltől! Ez egy isteni recept, hogy csirkemellből egy ízletes ételt készíts: a szalonna, a cheddar sajt és a barbecue szósz, így együtt mindez, hihetetlenül finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db csirkemell (kb. 80 dkg)
- 2,5 dl barbecue szósz (házilag készítve vagy boltban vásárolt)
- 1 dl sűrített paradicsom
- 1 csipet só
- 1 mk bors
- 1 ek kakukkfű
- 15 dkg bacon
- kb. 15 dkg sajt (ízlés szerint, pl. cheddar)
- 1 ek olaj
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított, nem vékony csirkemellet körülbelül 1 cm-ként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Egy nagy, kiolajozott serpenyőbe, vagy tepsibe fektetjük őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát csíkokra, a sajtot kis hasábokra vágjuk és mindegyik zsebecskébe egy-egy szalonnát, illetve sajtot fektetünk. A BBQ szószt, a paradicsompürét, a kakukkfüvet és egy csipet sót összekeverjük. Ezzel a mártással meglocsoljuk a csirkemelleket. 180 fokra (ha van, légkeveréses) előmelegített sütőben, körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk és tepsiben sült burgonyával, vagy hasáb burgonyával tálaljuk.