Egy gyors és egyszerű spagetti recept, kezdő háziasszonyok is nyugodtan elkészíthetik. Mindenki imádni fogja, mert a bacon és tejszín, valamint a snidling és parmezán így együtt nagyon jól passzolnak. Laktató és finom étel.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg spagetti
- 20 dkg bacon szalonna
- 3 ek olivaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk liszt
- 3 dl főzőtejszín
- 1 csokor snidling
- 3 ek parmezánsajt
- só-, bors ízlés szerint
- sajtok (parmezán és / vagy trappista, ementáli, stb.)
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben, az előírásnak megfelelően készre főzzük, majd leszűrjük. Az olivaolajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk. A felhevített olajra tesszük a szalonnát és félig megpirítjuk, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is. Pár percig együtt pirítjuk, majd a lisztet is hozzákeverjük és fél percig pirítjuk még együtt. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg a liszt! Tejszínnel felöntjük és rövid idő alatt besűrítjük a szószt. Ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. A snidlinget felaprítjuk és a tejszínes szószhoz keverjük, majd a lecsepegtetett tésztát is belekeverjük. Néhány evőkanál parmezánsajtot adunk hozzá és frissen, forrón tányérra szedjük. Aki szereti még több sajtot tehet rá ízlése szerint.
Tipp: amikor a szósz és a tészta is elkészül, csak a szükséges mennyiséget keverjük össze, amit rögtön tálalunk is. Mivel, ha állni hagyjuk a tésztát a szószban, felszívja a tejszínt. Kiszárad és már nem lesz olyan élvezetes a spagettink.