Baconos kefíres majonézes vegyes saláta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 



Rajongok a finom salátákért, főleg, ha majonézes öntet van rajta. Nálunk lehet saláta hús mellé, vagy előétel, de akár főétel is. A mai saláta akár főétel lehet, mivel a ropogós, ízletes pirított szalonna még tartalmasabbá teszi. Nagyon finom, remélem kipróbáljátok!

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg vegyessaláta keverék (jégsaláta, endivia, rukkola, stb.)
  • 1 db pritamin vagy kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • fél db kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db retek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 doboz konzerv (340 g) kukorica
  • 1 pohár (150 g) kefír
  • 1 adag majonéz
  • 1 db bagett

 



Elkészítés:

A megmosott salátát összevágjuk és egy tálba tesszük. A többi zöldséget: a paprikát, paradicsomot, uborkát, újhagymát és a retket tetszőleges méretűre daraboljuk. Ezután a salátához adjuk a leszűrt kukoricával együtt. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk, megpirítjuk, egy tányérra kiszedjük. A bagettet felszeleteljük és a visszamaradt szalonnazsíron megpirítjuk, majd a fokhagymával megkenjük. Elkészítjük a majonézt, és a kefírrel összekeverjük. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Tálaláskor a zöldségeket összeforgatjuk a kefíres majonézzel és megszórjuk a pirított szalonnával. Melléhelyezzük a pirított fokhagymás bagett szeleteket és már ehetünk is. Nagyon finom, érdemes lehet dupla adagot készíteni. Annak is ízleni fog, aki nem egy saláta rajongó!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük