Baconos kefíres majonézes vegyes saláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 



Rajongok a finom salátákért, főleg, ha majonézes öntet van rajta. Nálunk lehet saláta hús mellé, vagy előétel, de akár főétel is. A mai saláta akár főétel lehet, mivel a ropogós, ízletes pirított szalonna még tartalmasabbá teszi. Nagyon finom, remélem kipróbáljátok!

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg vegyessaláta keverék (jégsaláta, endivia, rukkola, stb.)
  • 1 db pritamin vagy kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • fél db kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db retek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 1 doboz konzerv (340 g) kukorica
  • 1 pohár (150 g) kefír
  • 1 adag majonéz
  • 1 db bagett

 



Elkészítés:

A megmosott salátát összevágjuk és egy tálba tesszük. A többi zöldséget: a paprikát, paradicsomot, uborkát, újhagymát és a retket tetszőleges méretűre daraboljuk. Ezután a salátához adjuk a leszűrt kukoricával együtt. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk, megpirítjuk, egy tányérra kiszedjük. A bagettet felszeleteljük és a visszamaradt szalonnazsíron megpirítjuk, majd a fokhagymával megkenjük. Elkészítjük a majonézt, és a kefírrel összekeverjük. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Tálaláskor a zöldségeket összeforgatjuk a kefíres majonézzel és megszórjuk a pirított szalonnával. Melléhelyezzük a pirított fokhagymás bagett szeleteket és már ehetünk is. Nagyon finom, érdemes lehet dupla adagot készíteni. Annak is ízleni fog, aki nem egy saláta rajongó!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük