Baconben sült szűzpecsenye

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A szűzpecsenye igazi ínyenc fogás, amit az ember általában különleges alkalmakra készít.
Szerintem a legfinomabb húsok egyike. A hús puha, omlós lesz és baconbe tekerve esélye sincs kiszáradni.

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg sertésszűz
  • 20 dkg (10 szelet) bacon
  • só,-bors ízlés szerint
  • kb 3 ek olaj

 

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, lehártyázzuk és kettévágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk és a hús minden oldalát hirtelen megsütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A baconnel körbetekerjük, úgy, hogy a húsból ne látszódjon ki semmi.
Egy tepsibe helyezzük és 200 fokon húsz percig sütjük. Ezután 180 fokon sütjük még körülbelül 30 percig.
Amikor langyosra hűlt, felszeleteljük és tálaljuk. Nálunk párolt brokkoli és zöldséges rizs készült mellé.

 

Tipp: Szoktam úgy is készíteni, hogy miután a húst elősütöttem és fűszereztem, bekenem mustárral. Ezután tekerem körbe a baconnel és sütöm meg ugyanúgy ahogy az eredeti receptben. Érdemes így is kipróbálni!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük