Az ázsiai ételeket otthon is elkészíthetjük, a családunkat el fogjuk kápráztatni vele!
Sokak kedvence ez az étel és könnyen elkészíthető. Mindenképpen érdemes nekilátni, mert az eredmény izgalmasan finom lesz!
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 80 dkg csirkemell filé
- 5 ek szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt bors
- kb. 10-15 dkg liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 doboz (340 g ) ananász
- só, -bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
a szószhoz:
- 6 ek ketcup
- 4 ek szójaszósz
- 150 ml ananászlé
- 3 ek fehérborecet
- 3 ek barna cukor
- 4 tk étkezési keményítő
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet felkockázzuk és a szójaszósszal, zúzott fokhagymával és a borssal bepácoljuk.
Minimum egy órát állni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük az édes-savanyú szószt. Az ananászlevet egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük a keményítővel. Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük. A bepácolt csirkemell kockákat megforgatjuk a lisztben, majd egy serpenyőben, pár evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott ananászt és a hagymát. Együtt néhány percig tovább pirítjuk. Ezután felöntjük a korábban elkészített szósszal és egy kevés vízzel, majd besűrítjük az ételt. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. További 10 percig főzzük még, majd amikor elkészült, főtt rizzsel tálaljuk.