Skip to content

Ananászos édes-savanyú csirkefalatok

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Az ázsiai ételeket otthon is elkészíthetjük,  a családunkat el fogjuk kápráztatni vele!
Sokak kedvence ez az étel és könnyen elkészíthető. Mindenképpen érdemes nekilátni, mert az eredmény izgalmasan finom lesz!

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 5 ek szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt bors
  • kb. 10-15 dkg liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 doboz (340 g ) ananász
  • só, -bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

 

a szószhoz:

  • 6 ek ketcup
  • 4 ek szójaszósz
  • 150 ml ananászlé
  • 3 ek fehérborecet
  • 3 ek barna cukor
  • 4 tk étkezési keményítő

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet felkockázzuk és a szójaszósszal, zúzott fokhagymával és a borssal bepácoljuk.
Minimum egy órát állni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük az édes-savanyú szószt. Az ananászlevet egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük a keményítővel. Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük. A bepácolt csirkemell kockákat megforgatjuk a lisztben, majd egy serpenyőben, pár evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott ananászt és a hagymát. Együtt néhány percig tovább pirítjuk. Ezután felöntjük a korábban elkészített szósszal és egy kevés vízzel, majd besűrítjük az ételt.  Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. További 10 percig főzzük még, majd amikor elkészült, főtt rizzsel tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük