Almás – burgonyás – tepsis sertésszelet

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

 

Ez a rakott, tepsis sertésszelet annyira ízletes, hogy gyakran készítem. Annyit szoktam változtatni rajta, hogy filézett csirkemellből vagy csirkecombból készítem, így is nagyon szeretjük.

 

Hozzávalók:

 

  • 1 kg sertéscomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 db alma
  • 5 db vöröshagyma
  • kb. 1 dl olaj
  • kb. 2 ek sertéssült fűszersó
  • só, -bors ízlés szerint

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén vékony karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a burgonyát. Meghintjük sóval és borssal ízlés szerint. Erre tesszük a hagymát és az almát, a tetejére pedig a hússzeleteket. Meglocsoljuk az olajjal. Fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, ha van légkeveréses sütjük körülbelül egy órát. Majd levesszük a fóliát és 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük