Ez a sajtburger más mint a többi! És még alakbarát is. Ugye hihetetlen? De igaz. 🙂
De akinek hiányérzete lenne, akkor nyugodtan tegye egy hamburger buciba! Igaz így már nem alakbarát, de isteni finom lesz úgy is, az biztos! 🙂
@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók (4 főre): 3 db nagy vöröshagyma 1 ek vaj 8 db marhahúspogácsa 8 szelet cheddar sajt 2 db paradicsom Öntethez: 1 dl ketchup 1 dl majonéz 1 tk mustár 2 db savanyú uborka #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #kaja #receptvideo #recept #hamburger #alakbarat #sajtburger #hambi #streetfood ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 3 db nagy vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 4×2 db marhahúspogácsa
- 4×2 szelet cheddar sajt
- 2 db paradicsom
öntethez:
- 1 dl ketcup
- 1 dl majonéz
- 1 tk mustár
- 2 db savanyú uborka
Elkészítés:
Elkészítjük a szószt: az uborkát apróra felvágjuk. Egy tálba tesszük a majonézt a mustárt és a ketcupot. Hozzáadjuk az uborkát is és alaposan elkeverjük.
A vöröshagymát vastagabb karikákra vágjuk. Egy kevés vajon a hagymakarikák mindkét oldalát megpirítjuk. Ugyanebben a serpenyőben a húst kilapítjuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mindkét felét megsütjük. Amikor a másik oldala is elkészült, teszünk rá 1-1 szelet cheddar sajtot. ( Egy főre 2 húst és 2 szelet sajtot számolunk. ) A két húspogácsát egymásra helyezzük.
Összeállítjuk a sajtburgert: egy pirított hagymakarikára teszünk a szószból, majd a dupla sajtos húspogácsa következik, ismét egy kis szósz, egy szelet paradicsom és végül a másik hagymakarikával zárjuk.