Skip to content

Alakbarát sajtburger

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez a sajtburger más mint a többi!  És még alakbarát is. Ugye hihetetlen?  De igaz.  🙂
De akinek hiányérzete lenne, akkor nyugodtan tegye egy hamburger buciba! Igaz így már nem alakbarát, de isteni finom lesz úgy is, az biztos! 🙂

 

@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók (4 főre): 3 db nagy vöröshagyma 1 ek vaj 8 db marhahúspogácsa 8 szelet cheddar sajt 2 db paradicsom Öntethez: 1 dl ketchup 1 dl majonéz 1 tk mustár 2 db savanyú uborka #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #kaja #receptvideo #recept #hamburger #alakbarat #sajtburger #hambi #streetfood ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 3 db nagy vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 4×2 db marhahúspogácsa
  • 4×2 szelet cheddar sajt
  • 2 db paradicsom

öntethez:

  • 1 dl ketcup
  • 1 dl majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 db savanyú uborka

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a szószt: az uborkát apróra felvágjuk. Egy tálba tesszük a majonézt a mustárt és a ketcupot. Hozzáadjuk az uborkát is és alaposan elkeverjük.
A vöröshagymát vastagabb karikákra vágjuk. Egy kevés vajon a hagymakarikák mindkét oldalát megpirítjuk. Ugyanebben a serpenyőben a húst kilapítjuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mindkét felét megsütjük. Amikor a másik oldala is elkészült, teszünk rá 1-1 szelet cheddar sajtot. ( Egy főre 2 húst és 2 szelet sajtot számolunk. ) A két húspogácsát egymásra helyezzük.
Összeállítjuk a sajtburgert: egy pirított hagymakarikára teszünk a szószból, majd a dupla sajtos húspogácsa következik, ismét egy kis szósz, egy szelet paradicsom és végül a másik hagymakarikával zárjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük