Töltött cukkini tejszínes sonkával kukoricával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Szerintem a zöldségek közül a nyár egyik sztárja a cukkini.
Egészséges és kalóriaszegény. Gyorsan elkészíthető és számtalan módon felhasználható. 
Korábbi töltött cukkini receptjeim: Töltött cukkini mexikói fűszerezéssel és Töltött cukkini olaszosan, sült zöldségekkel.
Most jöjjön a  legújabb változat, kukoricával és sonkával töltve. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 15 dkg kukorica konzerv
  • só,-bors ízlés szerint
  • 3 ek olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg gouda sajt

 

 

 

Elkészítés:

A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk és a közepüket kivájjuk.
Elkészítjük a tölteléket: a finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. A két cukkini kivájt belsejét apróra vágva a hagymához adjuk.Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát és pár percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. A leszűrt kukoricát is hozzákeverjük. Néhány perc alatt összepároljuk az alapanyagokat. Végül a tejszínt hozzáadva, pár perc alatt készre főzzük.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a cukkiniket és reszelt sajttal beborítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük az ételt.
A megmaradt kivájt cukkini belsejét nem szoktam kidobni. Általában lecsóba szoktam felhasználni.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük