Cukkiniből a legnépszerűbb és legegyszerűbb étel a rántott cukkini. Nyáron nekem jobban esik mint a rántott hús, sőt még köret sem kell hozzá. Szeretem csak úgy üresen ropogtatni a kis cukkini szeleteket. 🙂
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 3 db cukkini
- kb. 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 2-3 db tojás
- só ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, majd körülbelül félcentis karikákra vágjuk. Ha nem zsenge a cukkini, akkor a magos részt kiszedjük. Megszórjuk sóval és néhány percig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levet és papírtörlővel megtöröljük a szeleteket, hogy ne ázzon el a panír.
A cukkini szeleteket a hagyományos módon bundázzuk. Tehát előbb lisztbe forgatjuk, majd a felvert, sóval elkevert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Amikor elkészültünk, akkor a felesleges morzsát lerázzuk róla. Forró olajban a cukkini szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Óvatosan kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Rizibizivel és párolt répával tálaltam, tartármártás nekem nem hiányozhat mellőle.