Skip to content

Rántott cukkini rizibizivel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Cukkiniből a legnépszerűbb és legegyszerűbb étel a rántott cukkini. Nyáron nekem jobban esik mint a rántott hús, sőt még köret sem kell hozzá. Szeretem csak úgy üresen ropogtatni a kis cukkini szeleteket. 🙂

 

 

Hozzávalók:  ( 4 főre )

  • 3 db cukkini
  • kb. 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 db tojás
  • só ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

 

 

 

 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd körülbelül félcentis karikákra vágjuk. Ha nem zsenge a cukkini, akkor a magos részt kiszedjük. Megszórjuk sóval és néhány percig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levet és papírtörlővel megtöröljük a szeleteket, hogy ne ázzon el a panír.
A cukkini szeleteket a hagyományos módon bundázzuk. Tehát előbb lisztbe forgatjuk, majd a felvert, sóval elkevert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Amikor elkészültünk, akkor a felesleges morzsát lerázzuk róla. Forró olajban a cukkini szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Óvatosan kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Rizibizivel és párolt répával tálaltam, tartármártás  nekem nem hiányozhat mellőle.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük