Skip to content

Milánó borda

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Milánói sertésborda nem a hús elkészítésének mikéntjét jelenti, hanem a köretként mellé kínált paradicsomos makarónit vagy  spagettit. Ilyen formában ezt az ételt hiába keresnénk Milánóban egy étteremben, nem fogunk ilyet találni.
Nálunk ez az étel nem más, mint milánói makaróni rántott hússal.
Régóta az első számú kedvenc ételem, bármilyen sokáig is nézegettem anno egy étterem étlapját, a választásom mindig rá esett. Én így készítem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg sertés karaj (csont nélkül)
  • 40 dkg makaróni vagy spagetti
  • 25 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 210 g sürített paradicsom (nagy- és kis konzerv)
  • 1,5 dl ketchup
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

(panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa)

 

 

 

Elkészítés:

A húsból szeleteket vágunk és klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A raguhoz a kockára vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A gombát felszeleteljük és a hagymához adjuk, kicsit pirítjuk, majd a csíkokra vágott tarját is hozzákeverjük.
Következik a sűrített paradicsom és a ketchup, valamint a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Közben bő forrásban levő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük és összekeverjük a raguval.
A bepanírozott húst forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
A tésztát  a reszelt sajttal megszórt hússal tálaljuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük