Ha szeretitek a bolognai szószos ételeket, akár például saját repertoáromból a Bolognai spagetti, Lasagne, vagy Bolognai rakott krumpli, akkor ezt a mostani ételt imádni fogjátok. A taco fűszerkeverékkel igazán ínycsiklandó tésztás ételt varázsolhatunk.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 50 dkg penne tészta
- 2 doboz (400 g) darabolt paradicsom
- 5 ek paradicsom püré
- 1 db vöröshagyma
- 7 ek taco fűszerkeverék
- 3 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 20 dkg vörös vagy világos cheddar sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húsokat és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután a paradicsom pürét kissé lepirítjuk vele pár perc alatt. Majd beleöntjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ha túl nagy darabok vannak benne, akkor vágjuk kisebbekre a paradicsomokat. A taco fűszerkeverékkel is megszórjuk és körülbelül 45 perc alatt megfőzzük a ragut. Ez idő alatt a penne tésztát al dente-re főzzük, körülbelül 7-8 perc alatt. ( Ne legyen túl puha semmiképpen! ) A főzővízből egy keveset tegyünk majd félre. Amikor a ragu és a tészta is elkészült, egy nagy tálban összekeverjük. Ha szükséges akkor adunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is.
Egy hőálló tálba vagy tepsibe átöntjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. A lényeg, hogy a sajt aranybarnára süljön rajta.