Francia habcsók

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Habcsók – a legjobb, ami a tojásfehérjével történhet!
Az édes és ropogós habcsók lehet pici, nagy, kerek vagy karika, többféle ízű, kerülhet karácsonyfára vagy mellé nasinak. A cukorral felvert tojásfehérje egyszerűen nagyszerű desszert.
Bizony visszavonhatatlanul beindult a karácsonyi láz… Az adventi és az ünnepi asztalra kerülnek nálunk a gyönyörű krémes habcsókok is. Íme:


Hozzávalók (25 db nagyobb habcsók, vagy 40-50 db kisebb jön ki ebből az adagból):

  • 4 db tojásfehérje
  • fél kk borkősav
  • 1 csipet só
  • 2 ml mandulaaroma
  • 20 dkg kristálycukor
  • tetszőleges színű ételfestékek



Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a borkősavval és a sóval. Apránként beleszórjuk a cukrot is és tovább verjük addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Végül belekeverjük a fehérjehabba a mandulaaromát. A masszát osszuk tálakba, annyifelé, ahány árnyalatú, színű habcsókot szeretnénk készíteni,és színezzük mindegyik adagot egy kevés ételfestékkel. (Nekem kék és sárga színű festékem volt és körülbelül 2-2 kiskanálnyit tettem a fehérjehabba.) Evőkanállal kis halmokat tegyünk belőlük sütőpapírral bélelt tepsibe.

 

 

Majd 120 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítsuk azokat. Majd kapcsoljuk  ki a készüléket és hagyjuk benne hűlni a habcsókokat legalább 2 órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán keresztül.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük