Skip to content

Epres csokimousse torta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ha neked is az eper a kedvenc gyümölcsöd, ezt a tortát imádni fogod! Most van az eper szezonja, úgyhogy itt az idő egy brutál finom epres csoki mousse tortára.

 

@szilviamalmos Epres csokimousse torta 🍰🍓 Ha te is imádod az epret, ezt ki kell próbálnod! 👍 Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához ) -A kekszes alaphoz: 22 dkg zabkeksz 5 dkg vaj -A csokimousse-hoz: 5 dl habtejszín vagy Hulala 30 dkg étcsokoládé 4 ek cukor 25 dkg mascarpone 1 ek vanília aroma 1 cs. Expressz Zselatinfix 50 dkg eper -A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 1 dl habtejszín -valamint: pár szem eper a tetejére #fy #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #miteszel #epresdesszert #csokimousse #torta #suti #hazikeszitesu #recept #receptvideo #gasztrovideo #desszert #imadomrecept #eper #sutemeny ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos


Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához )

kekszes alaphoz:

  • 22 dkg zabkeksz
  • 5 dkg vaj

csokimousse-hoz:

  • 5 dl habtejszín vagy Hulala
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 cs. Expressz Zselatinfix
  • 50 dkg eper

a mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • valamint: pár szem eper a tetejére

 

 

Elkészítés:

A kekszet robotgépben ledaráljuk és olvasztott vajjal elkeverjük. A tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk és a hűtőbe tesszük.
A moussehoz a csokit apró darabokra tördeljük és vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan hozzákeverjük a mascaarponét és a vaníliát. Amikor a csokoládé kicsit lehűlt, összekeverjük a tejszínhabos krémmel. Végül a zselatinfixet is belekeverjük. Az elkészült krémet nyomózsákba töltjük. Egy adagot a kekszes alapra kenünk. A tortaformát körberakjuk félbe vágott eperrel, úgy , hogy az eprek vágott oldala a forma peremére kerüljön. Több sorban is folytatjuk a rétegezést, ameddig az eper el nem fogy. A csoki mousse-t a nyomózsákból az eprek közé nyomjuk és a tetején a krémet elsimítjuk. A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Másnap elkészítjük a csokimázat: a tejszínt melegíteni kezdjük, de nem forraljuk fel! Az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Langyosra hűtjük és szépen elkenjük a torta tetején. Pár szem eperrel díszítjük.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük